Slow living,  Wardrobe

Duurzame sieraden (2)

Deze week schreef ik al over de duurzame sieraden in mijn collectie en in dit blog wil ik graag wat mooie merken delen van sieraden die ik nog niet heb, maar die wel op mijn verlanglijstje staan. Klaar voor mooie en duurzame tips?

For Adélie. Lady amethyst earrings gold.

For Adélie
Dit mooie Spaanse merk staat bekend om zijn verfijnde maar betaalbare sieraden. For Adélie wordt met de hand gemaakt in Barcelona en wil met haar collectie tijdloosheid uitdragen, in plaats van bijdragen aan de fast fashion. Het paar oorbellen hierboven zijn de Lady Amethyst Earrings Gold in gold filled en gold vermeil. Ook de ketting La Concha in gold filled vind ik prachtig!

Julia Otilia. Eucalyptus leaf earrings gold.

Julia Otilia
Dit merk leerde ik kennen door de WAAR winkels. De prachtige ringetjes van Julia Otilia lonken altijd prachtig naar mij als ik daar binnenloop. Maar ze hebben nog veel meer! Deze oorbellen zijn gebaseerd op eucalyptus bladeren en passen perfect bij een tijdloze sieraden collectie. Julia Otilia wordt met de hand gemaakt in Bali.

Wild Fawn Jewellery. 9ct Gold hammered circle earrings.

Wild Fawn Jewellery
Dit mooie Britse merk maakt sieraden van gerecycled of faire trade goud. De sieraden worden made to order gemaakt, dus ze blijven niet zitten met onverkoopbare oorbellen en ringen. De mooie cirkelvormige oorbellen zijn in zowel roségoud als geelgoud te bestellen. Ook mooi is deze ketting met een hartje: verfijnd en lief!

Riverstones. Tranquil hangers verguld

Riverstones
Weer een leuk Nederlands merk, en eveneens gesitueerd in Amsterdam. De tranquil oorbellen zijn messing met gold plating, maar Riverstones heeft ook een 18 karaat solid gold collectie. Een aantal sieraden zijn op Amsterdam gebaseerd, maar de meeste sieraden zijn ook voor bijvoorbeeld Utrecht liefhebbers zoals ik goed te dragen. Kijk ook eens bij hun ringen bijvoorbeeld – er zitten pareltjes tussen!

Akind. Twist ring.

Akind
Gemaakt met gerecycled goud is deze twist ring een plaatje. Als je het tricky vindt om een ring online te bestellen, kan je ook van te voren eerst de ringsizer bestellen. Akind is een Zweeds merk dat haar sieraden in Spanje laat maken. Allemaal lekker binnen Europa dus! Van de merken in deze blogpost is dit wel een wat duurder merk. Ze doen ook veel met zelfgemaakte diamanten uit een lab (zoals deze armband), dus dat is wat prijziger.

Dat waren mijn tips voor duurzame sieradenmerken. Vind je het leuk om hiervan op de hoogte gehouden te worden? Volg dan mijn pinterestbord van sieraden!

Welk sieraad draag jij het meest?