Slow living,  Wardrobe

TOMS Nova pantoffels

Jaren geleden kreeg ik voor Sinterklaas mijn eerste paar TOMS pantoffels. Ze waren van stof in een zwart-wit patroontje en lekker warm van binnen. Inmiddels zijn ze helemaal afgedragen (tot het punt dat de binnenzool los hing) en was het tijd voor een nieuw paar. Wederom viel de keuze op TOMS en deze keer de suede pantoffels Nova. Kijk je mee?

De Nova sloffen van suede.

Dit zijn ze: bruin suede instapsloffen. Mijn vorige TOMS sloffen waren geen instappers, maar zo gebruikte ik ze wel. De hiel had ik plat gelegd zodat ik er gemakkelijk in kon schuiven. Daarom wist ik dat ik deze keer ook het liefst voor instappers zou gaan. Via WhenSaraSmiles kwam ik op deze sloffen van TOMS terecht en ik wist meteen: dit is ‘m!

De sloffen zijn van suede, namaakbond aan de binnenkant en de zolen zijn van rubber. Ze hebben de kenmerkende TOMS vorm door de ‘gevouwen’ neus. Ik heb ook Alpargata instappers van TOMS in een luipaard design en die neus is daar hetzelfde – heel flatterend. De sloffen vallen relatief smal – ideaal voor mijn smalle voeten!

De rubberen gestikte zool en de typische gevouwen neus.

Ze zitten als gegoten. Ik heb maat 42 en die maat paste perfect. De zool is steviger dan bij mijn vorige sloffen maar dat vind ik wel prettig. Dan kan ik er op een mooie dag ook even snel mee naar buiten schieten als ik naar de schuur moet lopen.

Het merk TOMS timmert al heel wat jaren aan de duurzame weg. Op hun website kan je meer lezen over hun streven en eigen goede doel. Hoe leuk is het bovendien dat het een Nederlands merk is?

Mijn ervaring is dat de teddy-achtige binnenkant naar verloop van tijd wel wat minder wit en fluffy wordt, maar dat vind ik niet erg. Ik ben hartstikke blij met deze zachte nieuwe sloffen en hoop ze nog veel te gaan dragen in deze winter! De Nova pantoffels zijn nog beschikbaar op de TOMS website.

Wat draag jij in huis aan je voeten?