Slow living,  Wardrobe

O My Bag schoudertas Audrey

Al heel wat jaren staarde ik verliefd naar de Audrey schoudertas van O My Bag. Het duurzame en fair-geproduceerde Nederlandse tassenmerk had met de camel-en-zwarte kleurencombinatie mijn hart veroverd. Maar die prijs… Ik was nog student en had geen tweehonderd euro over voor een tas. Ik wist wel dat die prijs eerlijk was, maar het geld groeide mij niet op de rug.

Fast forward vijf jaar. Het geld groeit mij nog steeds niet op de rug, maar met wat spaargeld en een verjaardagsdonatie was de Audrey-tas eindelijk binnen bereik. In verband met corona duurde het even voordat ik de tas in huis had, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik draag ‘m inmiddels al maanden dagelijks, dus het is eens tijd om de Audrey van dichterbij te bekijken!

Het subtiele merkje van O My Bag.

Wat mij zo aantrok in de tas was het handige formaat (er past met gemak een tablet of een gemiddeld boek in) en de mooie kleurencombinatie van camel met zwart. Zo past de Audrey bij alle outfits! Ook het kleine vakje binnenin de tas waar plaats was voor mijn kleine portemonnee achter slot – eh – rits en grendel was een enorm pluspunt. De tas sluit met een magneetsluiting, maar ik vind het toch altijd een prettig idee dat mijn portemonnee niet helemaal voor het grijpen ligt.

Het kenmerkende streepjes stofje aan de binnenkant.

De binnenkant bestaat uit één groot hoofdvak waar ik standaard mijn binnentasje in heb zitten met alles wat een mens zoal nodig kan hebben gedurende de dag (lippenbalsem, paracetamol, etc.). Achter het ritsje is ruimte voor een kleine portemonnee en in het kleinere vak voorin heb ik vaak mijn mobiel of bonnetjes zitten.

De beauty!

Na een half jaar intensief gebruik is het duidelijk dat de tas een gebruiksvoorwerp is. Bij de hengsels is de leren flap permanent iets ingedeukt en er zijn kleine krasjes zichtbaar op het leer. Geen grote beschadigingen, maar gewoon gebruikssporen. O My Bag verkoopt ook middelen om de tassen te verzorgen, dus daar moet ik binnenkort maar eens een kijkje nemen. Want ik ben van plan deze tas nog vele, vele jaren te dragen!

Hoe kom jij aan jouw favoriete tas?