Home,  Slow living

Kunst in huis

Wanddecoratie en kunst aan de muur maakt een huis vaak echt een persoonlijk ‘thuis’. Pas toen er bij ons wat aan de muur hing, voelde het appartement ook echt meer van ons. In de loop der jaren hebben we het een en ander veranderd en toegevoegd. En ik heb nog plannen voor toekomstige werken…

Het eerste wat je ziet bij ons zijn waarschijnlijk de drie prenten van Inkylines van een vos, een haas en een das. Ze hangen boven de eettafel aan onze roze-beige muur (Setting Plaster van Farrow & Ball). We hebben ze twee jaar geleden gekozen omdat we de fijne tekeningen zo mooi vonden en de dieren ons doen denken aan waar we zijn opgegroeid. Inkylines heeft heel wat mooie prenten, groot en klein!

In de zitkamer hangen twee grote Cavallini prenten: een van citrusvruchten en een van morstuingroenten. We kochten ze ooit in een leuke winkel in volgens mij Deventer – of misschien Zutphen. Ze hangen in lijsten van IKEA met een grote passe-partout. Vooral die van de citrusvruchten vind ik mooi omdat het geel en oranje uit de prent zo mooi combineert met de blauwe muur.

In onze woonkamer hebben we een nisje waar in de winter de kerstboom staat. De rest van het jaar hebben we daar een houten kastje staan met daarboven een prent ‘Vigilie in een boerenhoeve’ van Steen met alle grote Russische literaire namen. Mr. Willoughby won deze bij een wedstrijd van een uitgeverij en we hebben ‘m bij een lokale lijstenmaker in laten lijsten. Het past wel mooi, zo vlak bij onze boekenkast!

Naast de prent van de Russische meesters hangt een trouwportret. Op het kastje zelf staat ook een trouwfoto, maar dit is dé grote foto die we hebben hangen. De lijst komt van de kringloop – een mooie vondst, want inclusief passe-partout!

Op de studeerkamer boven hebben we nog een trouwfoto staan en een kleine ingelijste ansichtkaart.

Op onze slaapkamer hebben we een gallery wall met een samenraapsel van kunst. Vanaf linksboven met de klok mee: een ansichtkaart van BatikByConnyRidge via Etsy, een schilderijtje van bomen via Marktplaats, een borduurwerkje van mijn moeder, een poster van Atelier28 via Etsy, een ingelijst prentje van Beatrix Potter uit de kringloop, een ingelijste ansichtkaart, een lijst met prent van een specht via Marktplaats, een ingelijste zwart-wit ansichtkaart en een zwart-witte trouwfoto.

Zoals je ziet hebben we veel dingen via Etsy, Marktplaats of de kringloop. Zelfs lijsten vind ik daar met regelmaat. Nu heb ik het plan opgevat om in het trapgat naar boven een tweede gallery wall te maken, met o.a. de twee Beatrix Potter prentjes die ik via Fairyland Prints op Etsy heb gevonden. Maar ja, eerst nog een mooie kleur vinden voor op die saaie witte muur…

Wat is jouw lievelingskunstwerk aan de muur?