Slow living,  Wardrobe

Nieuwe schoenen: Vagabond

De herfst is goed en wel onderweg en met de natte, druilerige dagen komt ook de tijd voor stevig schoeisel weer om de hoek kijken. Al een stuk of vijf jaar deed ik met prima enkellaarsjes van zwart leer, van een merk door de slijtage niet meer te achterhalen is. Ze functioneerden prima, maar omdat ik ze zoveel droeg (dag in dag uit), waren ze eigenlijk wel een beetje op. Ze waren al een aantal keer verzoold, maar toen ik het had gepresteerd om er een gat in te lopen was het tijd voor een nieuw paar.

Het merk Vagabond is, hoewel (nog) niet het meest duurzame merk, wel goed op weg om duurzaam(er) te worden. Op hun website zijn ze transparant over wat ze al wel en niet doen, is hun sustainability report van dit jaar en voorgaande jaren te lezen en bieden ze een kijkje in hun eigen fabriek en de stappen die worden doorlopen bij het maken van hun schoenen.

Hoewel er veel duurzamere merken te bedenken zijn dan Vagabond, vind ik het wel leuk om een merk te steunen in hun weg naar een duurzamere toekomst. En daar komt bij dat ze héle leuke schoenen hebben… Ik werd verliefd op de enkellaarsjes van het model Marja: donkerbruin craquelé leer, lage blokhak en bescheiden puntneuzen. Ze hebben geen rits, maar een elastieken band die ook met leer is bezet.

De schoenen zijn stevig en moeten echt wel even goed ingelopen worden, maar ze zijn prachtig. Doordat ze smal eindigen is het even passen en meten met een skinny jeans, maar ze staan daardoor ook heel erg leuk onder een rokje of jurkje. Ik denk dat ik mijn nieuw lievelingspaar schoenen heb gevonden…

In welke schoenen woon jij in de herfst?