Home,  Slow living

Setting Plaster van Farrow & Ball

Onze keukenmuren (waar ook de eettafel staat) waren heel erg lang wit. Al sinds onze verhuizing, nu meer dan twee jaar geleden, zat er RAL 9010 op de muur. Van de vorige bewoners, maar we hebben het zelf ook al een keer opgefrist. Ik wilde de muren al langer schilderen, maar ik kon de juiste kleur maar niet vinden. Een aantal weken geleden besloot ik voor een van de groene kleuren van Little Greene te gaan nadat ik een testertje van Acorn Mid had geprobeerd op de muur. Helaas pakte de kleur in het groot niet goed uit. Na lang zoeken en zelfs nog wat andere groene kleurtesters geprobeerd te hebben van Flexa, kwam ik op Setting Plaster uit van Farrow & Ball.

De kleur bij het keukenraam.

De kleur is een soort lichtoudroze, met een warme, beige ondertoon. Op verschillende plekken op de muur lijkt hij anders. Bij het raam lijkt het lichter en rozer, terwijl de kleur bij de tafel wat meer naar beige neigt. De kleur moet lijken op net gepleisterde muren en daar doet het wel aan denken. De kleur droogt wat donkerder op dan dat, maar het is een mooie kleur.

De kleur in de keuken bij onze witte tegeltjes.

Setting Plaster is een kleur die met vele andere kleuren combineert. Groene planten doen het er goed bij, maar onze blauwe muur bij de zitkamer en de boekenkasten matcht er ook mooi bij. Ik was bang dat het misschien teveel een jongens-meisjes kamer zou worden (blauw en roze), maar naast het blauw lijkt Setting Plaster echt heel mooi en niet te roze.

Setting Plaster bij de eettafel.

Ik heb met Setting Plaster in ieder geval weer de smaak van kleur te pakken. Er zijn nog een paar lege muren in ons huis en daar heb ik stiekem al plannen voor gemaakt. Eerst Mr. Willoughby nog maar eens overtuigen…

Welke kleur op de muur is jouw lievelingskleur?