Home,  Slow living

Thrifted treasures #2

Het is weer tijd voor een nieuwe blog over de recente tweedehands aankopen uit de kringloop en dit keer ook Marktplaats. Misschien ligt het aan het seizoen, maar de herfst blijkt tot nu toe een goed seizoen voor tweedehands vondsten te zijn. Ik vond een aantal goede aanvullingen op ons interieur en servies!

Deze keer haalde ik van Marktplaats drie fotolijsten die ik wil gaan gebruiken in een tweede gallery wall in ons huis. Ik heb nog enkele trouwfoto’s die ik in wil lijsten en de rest van de lijsten wil ik opvullen met kaarten en eigen foto’s. Ik ben nog op zoek naar leuke ronde en ovale lijstjes om de rechthoekige trend een beetje te breken. Op Marktplaats vond ik ook een heerlijk ouderwetse koektrommel waar ik al m’n probeersels uit de keuken goed in kan opbergen.

In de ene kringloop nam ik deze leuke mand mee en drie fotolijstjes. De mand deed mij een beetje denken aan een appelmand, al is deze wel een slagje kleiner. Ik weet nog niet precies wat ik ermee ga doen. Volgens mij is de mand eerder als plantenmand gebruikt (er lag een beetje aarde in), maar ik zou ‘m ook goed als kleine stoffen- en borduurmand kunnen gebruiken. Op dit moment zitten er speelballen voor Ronja in.

In een andere kringloop vond ik een heerlijk ‘Hollandse’ vaas, ge├»nspireerd op het Delfts blauw. De vaas is geschubd aan de bovenkant waardoor de bloemen mooi waaieren. Gecombineerd met zonnebloemen doet het extra Hollands aan… R. is er niet echt fan van, maar ik vind ‘m leuk!

Ook trof ik vier van deze leuke groene gebaksbordjes aan. Aangezien ik slechts twee gebaksbordjes in mijn bezit had, was dat geen moeilijke keuze. Tot slot trof ik nog een mooi groot taartplateau aan. Ik was al een tijdje op zoek naar een glazen versie en deze was perfect!

Dat waren weer een boel mooie en toffe tweedehands aankopen. Hier kan ik echt blij van worden: dat wat iemand anders niet meer mooi vindt of kan gebruiken, kan een ander weer goed waarderen. Mooi dat tweedehands kopen steeds meer normaal wordt…

Wat zijn jouw recente tweedehands aankopen?