Home,  Slow living

Een duurzaam kopje koffie

Soms kom je op van die dingen waarvan je denkt: waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Zo ook met dit koffiefilter. Overal springen de duurzamere varianten van verzorgings- en huishoudelijke producten op: van herbruikbare wettenschijfjes tot het bijenwas alternatief van vershoudfolie. Toen ik in de webshop van Simon Lévelt (om mijn favoriete theeën aan te vullen) deze herbruikbare koffiefilter zag lag ‘ie vrij snel in mijn mandje. Dag papieren filters, hallo duurzaam kopje koffie!

Ik drink niet zoveel koffie, maar Mr. Willoughby wel, dus iedere dag wordt er trouw koffie gezet. En iedere dag een papieren filter tikt snel aan, terwijl er dus wel degelijk goede alternatieven zijn. Deze Finum Koffiefilter (maat nr. 4) doet z’n werk uitstekend: we hebben geen verschil in smaak geproefd in vergelijking met koffie gezet met een papieren filter. Daarnaast is het ook makkelijk en snel met de hand schoon te maken. Eventueel kan het filter eens in de zoveel tijd voor een grondige beurt gewoon in de vaatwasser.

We zijn blij met deze nieuwe manier van koffie zetten en ik ben benieuwd welke andere veranderingen we nog gaan ontdekken en doorvoeren in onze dagelijkse handelingen.

Hoe zet jij je koffie?