Drinks,  Slow food

Herfstige kurkuma latte

Sinds een aantal jaar heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met de herfst. De herfst was altijd mijn favoriete seizoen, tot ik steeds meer last kreeg van een winterdepressie. En ja, die begint dus al in de herfst. Wanneer de dagen korter worden en de zon zich steeds minder laat zien, word ik humeurig, krijgt de pessimist in mij de overhand en heb ik minder energie. Zo’n speciale lamp helpt heel goed, maar ik moet ook dan nog mijn best doen om de leuke dingen op te zoeken en te doen.

Wat echt helpt is tijd en aandacht voor lekker eten en drinken. Goed voor de innerlijke mens zorgen moet natuurlijk altijd, maar zeker in de herfst en winter kan het er bij mij snel inschieten om ook écht goed voor mijzelf te zorgen. Even dat kopje thee en vijf minuten rust of tijd voor die lekkere ovenschotel. Er gaan dan ook meer kruiden doorheen in deze donkere dagen en een van de lekkerste recepten voor een tussendoor drankje is wel de kurkuma latte van Uit Pauline’s Keuken.

De lekkerste kruiden komen hierin samen: kaneel, gember, kurkuma en kardemom. Bij gebrek aan kardemom peulen kan je ook een snufje gemalen kardemom gebruiken. Het recept is simpel: alles bij elkaar gooien met wat havermelk (of andere melk naar keuze), voorverwarmen en gezeefd uitschenken. Eventueel aftoppen met wat melkschuim en kaneel.

Deze kurkuma latte is vanwege het warme aroma vooral lekker in de namiddag en avond. Een prima alternatief voor een kop thee of chocolademelk!

Wat drink jij het liefste op een herfstavond?

One Comment

  • Sophy-Ann

    Een klein glaasje oude Port ….? Maar alleen op de herfstavond. In de middag ga ik steevast voor thee of – als ik koude voeten heb en echt moet opwarmen – een beker chocolademelk. Het beste recept daarvoor heb ik nog niet gevonden ….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *