Home,  Slow living

Thrifted treasures #1

De kringloop is voor mij toch wel dé plek om ‘nieuwe’ spullen te vinden. Het is spannender dan Marktplaats omdat je nooit weet wat je aan gaat treffen en de prijzen zijn over het algemeen ook een stuk lager. De ene keer vind je niets, de andere keer ga je naar huis met een paar prachtige aankopen. Dat was deze keer het geval!

Ik vond onder andere deze prachtige ovenschaal in een formaat dat precies goed is voor twee. Zoals je kunt zien is er een chipje vanaf bij de rand, maar dat is niet erg. Er kan nog prima mee gebakken worden – en anders is het altijd nog een mooie schaal voor bijvoorbeeld fruit of, zoals nu, een herfstig assortiment van eikels, kastanjes en beukennootjes. Naast deze schaal nam ik ook nog een wit aardewerken quichevorm mee. Vrij standaard en ze liggen meestal wel in een paar formaten bij de kringloop, maar ik had ‘m nog niet en miste het wel.

Ik nam ook bestek mee: dit rijk bewerkt paar bestaande uit een zilveren lepel en vork en een eenvoudiger zilveren model lepel. Die kocht ik vooral om te gebruiken voor het maken van mooie foto’s. Wat praktischer was het Gero Zilmeta bestek dat ik meenam als uitbreiding op het bestek dat ik al heb liggen. Dat is voor vier personen en met deze uitbreiding hebben we altijd genoeg. Helaas kon ik alleen lepels (klein en groot) en vorken (groot) vinden, dus naar de rest blijf ik nog even op zoek.

Wat zijn jouw recente tweedehands pareltjes? En waar winkel jij het liefst?