Home,  Slow living

Onze gallery wall

Onze slaapkamermuur was lange tijd leeg. Leeg en oudroze. Want dat leek mij een goed idee. Ik wilde veel kleur in ons eerste huis samen, maar op een of andere manier lukte dat lange tijd niet goed. Goed, we hadden onze blauwe muur beneden, maar dat was er maar één. En de roze muur boven voelde toch niet helemaal lekker. Ik wilde een wat rustigere kleur en kwam uiteindelijk bij Olive Tree uit; een prachtige warm-groene kleur.

Tweedehands prenten en ansichtkaarten.

Eindelijk kreeg de slaapkamer een beetje meer karakter en ik wist wat de volgende stap zou zijn: een gallery wall. Ik had al een ingelijste trouwfoto en had net een poster via atelier 28 op Etsy aangeschaft die ik ook een plekje wilde vinden. Bovendien had ik nog een mooie ouderwetse zwart-witte ansichtkaart van een oud paartje en een prerafaëlitisch kunstkaartje dat ik in wilde lijsten. Daarmee was mijn gallery wall al een eind op weg!

Uiteindelijk schafte ik via Marktplaats het bomen schilderijtje en het lijstje met de print van de specht aan en tikte ik via de lokale kringloopwinkel nog het lijstje op de kop waar ik een Beatrix Potter illustratie in heb gedaan. Via Etsy kocht ik ook nog deze ansichtkaart. Het leuke is dat je er blijvend mee kan variëren. Het lijstje met de geborduurde engel en de letter A is door mijn moeder heel wat jaren terug gemaakt en paste er perfect bij. Zo wordt het kunstwerk steeds iets groter en gevarieerder.

Oud en nieuw door elkaar.

Deze gallery wall heeft nog de potentie om door te groeien. Ik heb het idee dat er nog wel wat ronds of ovaals bij mag voor wat contrast. En ook elders in huis heb ik de smaak te pakken. Er zijn nog genoeg mooie foto’s en schilderijen of kaarten die een plekje verdienen op de muur. Afwisselen kan altijd nog – niets hangt er voor de eeuwigheid.

Heb jij in huis een gallery wall?

Follow my blog with Bloglovin