Drinks,  Slow food

Mango lassi

Mango is denk ik wel dé vrucht die ik het liefst eet. Mango is zacht-zoet en laat zich uitstekend mengen in gerechten (wat dacht je van een pasta met kip en mango?) of invriezen als ijs. Maar het lekkerste is misschien nog wel als mango lassi, oftewel een mango smoothie met yoghurt.

Mijn ouders (en dan met name mijn vader) is groot fan van de Indiase keuken. En laat daar nou net de mango lassi vandaan komen. Wanneer we ergens Indiaas eten bestel ik dan ook standaard dit heerlijke drankje. Toen het ‘recept’ in het Jumbo-krantje verscheen had ik direct zin om dit te maken. Met dit lekkere weer is het een perfect drankje om de nazomer nog even vast te houden. Dit heb je nodig:

2 rijpe mango’s (ontdooide mangoblokjes uit de vriezer kan ook)
400 gram Griekse yoghurt
50 ml volle melk

Je raadt het al: alles door elkaar gooien in een blender en je hebt een heerlijke mango lassi. De lassi is romig en dik, dus een lepeltje erbij is aan te raden. Serveer met wat muntblaadjes en je hebt een prachtig fotogeniek drankje. Extra tip: heb je nog wat over? Vries de lassie dan in een paar ijsvormpjes in. Zo heb je nog zelfgemaakte ijsjes ook!

Wat is jouw favoriete fruitdrankje?