Slow living,  Wardrobe

Wildthings Collectables oorbellen

Duurzame sieraden: ik ben er al lang mee bezig. Het was ook denk ik het eerste waarbij ik als tiener duurzaam ging kopen. Al die paar euro oorbellen bij de HEMA bleven toch niet lang genoeg mooi en ik was het beu om iedere keer nieuwe te kopen. En dus droeg ik gouden knopjes van mijn moeder of zilveren parel oorbelletjes die ik als cadeau had gekregen van mijn broertje. Ik had dus vrij lang een beperkte sieradencollectie.

De afgelopen jaren is die collectie iets uitgebreid. Het meeste is gold filled (net iets dikker dan gold plated), maar nog lang niet allemaal van echt fair merken. Duurzaam zijn ze door gold filled dan weer wel, want ze gaan echt lang mee. Alleen mijn twee paar oorbellen (ik heb de Noha en de Meiji, allebei helaas niet meer te koop) van Neinties waren ook echt fair geproduceerd. Via When Sara Smiles kwam ik op Wildthings Collectables en ik raakte verliefd op de Pattern Hoop Gold, fair geproduceerd in Bali.

Dit zijn ze dus: de 18mm grote ringen met een patroontje erop. Ik had al kleine hoops van ongeveer 15mm, maar deze zijn net iets groter en dikker en vallen dus meer op. Echt fancy dus!

Echt prachtig! Ik hou niet van oorbellen die zo’n sluiting hebben waar je uren mee moet prutsen om het staafje in de holle buis van de oorbel te pushen (geen idee hoe je het anders moet omschrijven). Die wil je daarna namelijk nooit meer af doen omdat het zo’n gedoe is. Ik hou ervan om m’n oorbellen af te wisselen, dus een klik-sluiting of een met een poussette is ideaal.

Kijk ze shinen! Ik ben er heel erg blij mee en ik denk dat het een set wordt waar ik heel veel gebruik van ga maken.

Draag jij oorbellen? Welke draag je het liefst?