Poetry,  Slow stories

De kracht van een nieuwe dag

Poëzie kan rust en vrede geven. Via het kanaal Intelligence Squared op YouTube ontdekte ik William Sieghart die met sessies gedichten aan de man brengt onder ‘Poetry Pharmacy’. Zijn boek heb ik inmiddels in huis en het is een heerlijk boek om in te bladeren, maar ook om gericht te zoeken op wat je nodig hebt. Uiteraard is dit geen geneesmiddel, maar meer een comfort-middel of een perspectief- of hernieuwde moed-middel.

From New Every Morning
by Susan Coolidge

Every day is a fresh beginning;
Listen, my soul, to the glad refrain,
And, spite of old sorrow and older sinning,
And puzzles forecasted and possible pain,
Take heart with the day, and begin again.

Dit gedicht van Coolidge heeft veel gemeen met The Peace of the Wild Things van Wendell Berry: allebei wijzen ze op het kleine, de close-up van het leven. Berry duikt de natuur in om te ontsnappen aan de angst en de zorgen van de dag, Coolidge wijst op het feit dat iedere dag een nieuw begin is. En als iedere dag een nieuw begin is, waarom dan niet ieder uur, ieder moment? Het is hoopvol en biedt troost op een hele ingetogen manier.

Wat vind je van dit gedicht?