Home,  Slow living

The Future Kept wollen plaid

Al een behoorlijke tijd (zeg maar jaren) ben ik op zoek naar een fijn kleed voor op de bank. De eerste keuze was er een van een niet zo heel erg duurzame fast fashion interieurzaak, die ook prompt werd ingepikt door onze kat. Daar kwam bij dat het kleed toch ook een beetje saai was: wit met grijs en zwart. Prima voor onze Ronja, die gehuld is in dezelfde kleuren, maar wel wat saai voor in een toch verder redelijk kleurrijk interieur.

De zoektocht ging dus verder, maar tot voor kort kon ik niet echt iets vinden wat naast mijn smaak ook duurzaam was qua materiaal (dus geen polyester, ook niet gerecycled), levensduur en het liefst ook qua productie. Ik werd verliefd op de Welshe tapestry kleden die in de meest prachtige patronen worden gemaakt. Helaas was dat iets buiten het budget. Misschien ooit nog eens…

Iets kleurrijks moest het dus wel zijn en uiteindelijk kwam ik uit op The Future Kept: een kleine Britse webshop die wordt gerund door een echtpaar waarbij duurzaamheid, minder kopen, kwaliteit en kleine bedrijven hoog in het vaandel staan. Ze hebben allerlei plaids en throws te koop en een daarvan is een 100% gerecycled en wollen kleed dat te koop is in heel veel kleurencombinaties. De keuze viel op Twilight, want groen is toch wel een van mijn favoriete kleuren, zeker in combinatie met onze blauwe muur.

Ondanks de huidige situatie was het kleed binnen enkele werkdagen binnen. Netjes verpakt in een kartonnen doos en met zo weinig mogelijk frutsels – perfect. Het kleed zelf is 120×150 cm, een prima formaat. Het viel mij op dat het vrij grof van structuur is en zeker geen enorm zachte deken. De foto’s op de website waren niet al te duidelijk, dus hou daar rekening mee mocht je ook enthousiast worden van de patronen.

Het is door de structuur en de heldere kleuren rood en blauw deken met een vrij landelijke vibe. Niet helemaal wat ik verwacht had, maar wel heerlijk warm. Het is eigenlijk niet het kleed wat ik in gedachten had voor de bank (daar wil ik eigenlijk het liefst toch iets verfijnders), maar hij is perfect om mee buiten te zitten nu het wat kouder is. Ik heb al een paar keer opgerold in het kleed buiten gezeten tot een uur of half tien en het is heerlijk warm.

Tot ik tegen een kleed aanloop wat écht perfect is voor de bank, hul ik mij gewoon lekker in dit wollen kleed. En mocht ik dat ooit vinden, dan blijft deze deken heerlijk dienstdoen als buitenkleed. Want dat heb ik wel ontdekt: tot laat buiten zitten, zelfs als het kouder wordt en dan letterlijk de nacht horen vallen met de krekels en de kikkers, is fantastisch…

Hoe ziet jouw ontspannen stoel of bank eruit?

One Comment

  • Sophy-Ann

    Hallo Amber,
    Leuk om je blog te lezen! Mijn favoriete manier om binnen te ontspannen, is lekker met een kussen in de rug op de bank te zitten met de benen onder onze veel geprezen, oer-oude en nog altijd mooie 100 procent wollen plaid ‘Highland Tartan Tweeds of Scotland’. Heerlijk! Af en toe buiten uitkloppen of uithangen. De kleuren zijn nog steeds mooi en qua onderhoud is de plaid super-simpel: gewoon af en toe buiten uitkloppen of uithangen. That’s all!
    Groetjes,
    Sophy-Ann

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *