Home,  Slow living

Vintage vondsten

Vintage is hip en dus puilen de winkelruiten uit met namaak-oud en barsten de tweedehandswinkels haast uit hun voegen door alle geïnteresseerde koopjesjagers. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar soms hoef je voor vintage niet eens de deur uit.

Mijn ouders zijn gelukkig mensen die het moeilijk vinden om dingen weg te doen én ook nog eens van oude spullen houden. Dus verzamelt mijn vader al jaren oude boeken over planten, bloemen en andere onderwerpen uit de natuur en herbergt de vitrinekast een paar van mijn moeders dierbare kopjes en schotels.

De stof is van oude eetkamerstoelen die inmiddels al lang versleten zijn, maar dit stukje is nog over: om ooit nog eens iets mee te maken of gewoon, om neer te leggen.

Als een badkuip op pootjes nog iets te hoog gegrepen is, dan toch een theekopje? Afgewerkt met een gouden randje en de afternoon tea kan op hoog niveau worden gehouden.

Welke tweedehandse schatten tref jij aan op zolder?