Home,  Slow living

Ronja de Roverskat

Ontmoet onze Roverskat: Ronja! Ze kwam als kleine kitten met grote vleermuisoren bij ons en is nu, ruim een jaar oud, nog steeds een levendige kat. Achter balletjes aan hollen, in de klimpaal sjezen en meer van dat soort gein. Vernoemd naar de hoofdpersoon van Astrid Lindgrens bekende kinderboek (nee, niet Pippi dus) doet ze haar naam eer aan. Haar favoriete plek is de zolder: beetje stoffig, donker en spannend, wat wil je nog meer?

Inmiddels is ze niet zo knuffelig meer als toen ze een kleine kitten was, maar ze is nog steeds heerlijk lui. Als ze weer eens uren opgekruld ligt te slapen of zich uitgebreid uitrekt, denk ik altijd maar weer: wat moet ze heerlijk ontspannen zijn. Kunnen wij toch af en toe een voorbeeld aan nemen!

Toen ik heel klein was hadden we thuis katten, maar nadat de laatste was overleden hebben we die nooit meer gehad. Toen we ons eigen plekje hadden hebben we het er vaak over gehad en na een jaar namen we Ronja in huis. Nog steeds een hele goede beslissing!

Is er nog ergens wat te bikken?

Heb jij een kat of een ander huisdier?